Avižinė košė su keptu kiaušiniu ir avokadu

Ingredientai:

 

80 g avižinių dribsnių

140 ml vandens

žiupsnelis druskos

1 didelis kiaušinis

1 šaukštelis alyvuogių aliejaus

2 šaukšteliai pjaustytų svogūnų laiškų

1/4 šviežio, griežinėliais pjaustyto avokado

Gaminimas:

 

1. Užvirinkite vandenį. Suberkite avižas ir maišykite, kol išvirs.

 

2. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinės temperatūros, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir palikite 2-3 minutėms, kad trynys būtų nepilnai iškepęs.

 

3. Į lėkštę berkite avižinę košę, ant viršaus dėkite iškeptą kiaušinį ir avokadą, pabarstykite svogūnų laiškais.

 

Šiam patiekalui puikiai tiks meksikietiškas „salsa“ padažas. (Jį galite pasigaminti sutrinant pomidorus be odelės su česnakais, čili pipirais, maltais juodaisiais pipirais ir alyvuogių aliejumi).