Greitai paruošiama avižinių dribsnių košė su bananais, migdolais ir cinamonu

4 porcijoms:

 

2 prinokusių bananų

30 g smulkintų migdolų

½ a. š. malto cinamono

2 a. š. aguonų sėklų

2–3 a. š. klevų sirupo arba medaus (pagal skonį)

200 g Greitai paruošiamų avižinių dribsnių ENERGIJA

500 ml pieno arba vandens

žiupsnelio druskos

Gaminimas:

 

1. Pieną arba vandenį supilti į puodą ir virti ant vidutinio kaitrumo ugnies.

 

2. Įberti mažą žiupsnelį druskos ir pamaišyti.

 

3. Virti ant mažos ugnies 3 minutes, palengva maišyti. Jei mėgstate skystesnę košę – įpilti šiek tiek daugiau pieno ar vandens.

 

4. Nulupti ir supjaustyti bananus riekelėmis.

 

5. Į mažą keptuvę suberti migdolus ir pakepinti 3–4 minutes kol šiek tiek apskrus (aliejaus pilti nebūtina). Tik nepamirškite pamaišyti!

 

6. Į verdamą košę suberti cinamoną, aguonų sėklas bei didžiąją dalį klevų sirupo ar medaus – viską išmaišyti.

 

7. Košę patiekti papuošus pjaustytomis banano riekelėmis, skrudintais migdolais ir likusiu klevų sirupu ar medumi.

 

Skanaus!