2 prinokusių bananų
30 g smulkintų migdolų
½ a. š. malto cinamono
2 a. š. aguonų sėklų
2–3 a. š. klevų sirupo arba medaus (pagal skonį)
200 g Greitai paruošiamų avižinių dribsnių ENERGIJA
500 ml pieno arba vandens
žiupsnelio druskos
1. Pieną arba vandenį supilti į puodą ir virti ant vidutinio kaitrumo ugnies.
2. Įberti mažą žiupsnelį druskos ir pamaišyti.
3. Virti ant mažos ugnies 3 minutes, palengva maišyti. Jei mėgstate skystesnę košę – įpilti šiek tiek daugiau pieno ar vandens.
4. Nulupti ir supjaustyti bananus riekelėmis.
5. Į mažą keptuvę suberti migdolus ir pakepinti 3–4 minutes kol šiek tiek apskrus (aliejaus pilti nebūtina). Tik nepamirškite pamaišyti!
6. Į verdamą košę suberti cinamoną, aguonų sėklas bei didžiąją dalį klevų sirupo ar medaus – viską išmaišyti.
7. Košę patiekti papuošus pjaustytomis banano riekelėmis, skrudintais migdolais ir likusiu klevų sirupu ar medumi.
Skanaus!