Kepta 4 grūdų dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu

Ingredientai:

 

3 obuolių

2 a.š. cinamono (po 1 a. š. obuolių ir dribsnių masėms)

1 a.š. muskato (po 1 / 2 a. š. obuolių ir dribsnių masėms)

1 žiupsnelis malto imbiero

1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių

4 v.š. medaus (1 ½ v. š. obuolių ir 2 v. š. dribsnių masėms)

50 g graikinių riešutų

180 g keturių grūdų dribsnių ENERGIJA

30 g miltų

1 žiupsnelis druskos

70 g sviesto

Gaminimas:

 

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paimti 16 cm skersmens kepimo indą ir iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu tam, kad neprikeptų.

 

2. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į dubenį. Sumaišyti su maltu cinamonu, muskatu, imbieru, gvazdikėliais, medumi ir smulkintais graikiniais riešutais. Stengtis, kad visos obuolių skiltelės tolygiai pasidengtų prieskoniais ir medumi.

 

3. Paruoštas obuolių skilteles sudėti į kepimo indą.

 

4. Kitame dubenyje sumaišyti keturių grūdų dribsnius, miltus, maltą cinamoną, muskatą ir druską. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išmaišyti tirpintą, atvėsintą sviestą ir medų. Supilti šį mišinį į dribsnius ir išmaišyti. Įsitikinti, kad masė išsimaišė gerai – sausų ingredientų likti neturi.

 

5. Paruoštą dribsnių masę sudėti į kepimo indą ant obuolių. Paviršių išlyginti ir švelniai paspausti delnais.

 

6. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 minutes, kol obuoliai taps minkšti. Jei norite, apibarstykite milteliniu cukrumi ar apšlakstykite klevų sirupu.

 

Patiekti iš karto, dar šiltą. Skanaus!