Grikių košė su brokoliais, pomidorais ir sūriu

Ingredientai:

 

2 asmenims

 

250 g grikių dribsnių

200 g brokolio

150 g vyšninių pomidorų

100 g fermentinio sūrio

1 šaukštas mėgstamų sėklų (linų sėmenų, saulėgražų, moliūgų)

šviežiai grūsti juodieji pipirai

druska

Gaminimas:

 

1. Grikius puode užpilkite verdančiu vandeniu, žiupsneliu druskos ir išvirkite.

 

2. Brokolį išskaidykite smulkiais žiedynais ir apvirkite 2-3 minutes verdančiame vandenyje. Išgriebkite iš verdančio vandens ir perliekite šaltu, lediniu vandeniu.

 

3. Supjaustykite pomidorus, sutarkuokite sūrį.

 

4. Virtus grikius sumaišykite su tarkuotu sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.

 

5. Įmaišykite brokolius ir pomidorus, apibarstykite kanapių sėklomis.